att kinesa

En vecka och en dag har gått sen senaste inlägget! och det nu på tiden att något nytt kommer upp på klotterplanket. Men det har ju trots allt varit jul med allt som hör till, släkt tomtar och kalle-anka. 
Idag e det lördag, men det känns som en söndag, precis överallt! Gårdagen var okej, släkt-träff som följdes av utgång på det gamla haket, det var okej, inte super med okej! troligtvis var det sista juldagen i det där centrumet då det vid flera tillfällen kändes som vi kanske var lite för gamla. Men det är svårt att bryta traditioner även mindre roliga sådana, på något sätt.
Den 23 dec så var jag hockey-keeper för förstå gången, det var grymt kul och grymt jobbigt. det var ett bra gäng som samlades, en del var ordinarie i sina klubblag precis under högsta ligan, sen var det en lirare som spela med Lidingö  som var grymt nära att sänka mig med en hård puck som gick mot min mask. men jag hann vika in huvudet och gick av isen lika hel som jag gick på, dock med fötter som värkte och smärtade som aldrig förr. Men som sagt grymt kul.

just det, i natt efter att stället hade stängt och efter den obligatoriska kebeben (med bröd som jag tyvärr tappa ut på en väns högra sko) ,så bestämdes det att vi som var kvar skulle sova hos Otto som bodde nära och bra. där börja vi diskutera vad det heter när man sover över hos någon annan. och jag var den enda som hade hört att det kallas att man kinesar, något som alla de andra tyckte lär jätte konstigt. men så e det hur som helst! så nu vet ni det!

ciao
R. 




mkey

Tjena!!!

 

Klockan e 15.10 viket betyder att har 20 min kvar på min biljett innan de kan sätta böter på min ruta. Sitter på sthlm uni och tänkte läsa lite, men det händer inte så mycket. Suttit och blädrat i boken snart i 2 h utan att det känns som om jag gjort nått större framsteg. E inte min dag helt enkelt, känner man sig inte laddad att läsa så e det ingen idé att börja, så e det för mig i alla fall. 5 plus grader var det igår kväll, och nu tror jag det säkert e minst 4 med lite regn i luften som vanligt.

Ikväll så blir det nog lugnt titta just in tablån men jag hitta inget spännande, lova Mathias att åka och kolla på en bil han kanske var sugen på, så det får nog bli kvällens äventyr. Tråkigt inlägg jo jag vet men det har helt enkelt varit en tråkig och händelsefattig dag.

Lugn då

R, 


surr surr!!

Efter att ha snurrat runt i sängen och lyssnat på musik precis hela natten så blev klockan 04.30 och jag gick upp och tog en dusch, strax efter 05 skulle jag bli tvungen att börja gå i mot Scandic där bussen skulle plocka upp mig och fortsätta i mot flygplatsen. Planet gick som det skulle trotts allt tjat om en eventuell snöstorm som skulle ställa det. 

Halv åtta landa jag på Arlanda och en halvtimme senare var jag hemma.. kul att träffa alla igen, det var ju trotts allt ett par månader sen sist. Thomas låg och sov i min säng och titta lite förvånande på mig när jag kasta in väskorna på sängen, men han bara kurrade lite innan han la ner huvudet och somna om. tydligen hade han satt i sig en hel torsk i tidigare och jag antar att han hade torsk-koma typ...

Ingen snö alls här hemma utan allt e blött, och det regnar nu igen till och från hela tiden. funderar på att åka och klippa mig eller så kanske jag ska packa upp?! men jag tror att jag börjar med att försöka sova lite för nu börjar jag bli trötter..


kram på er...

R. 




Torsdag!

Så var det torsdagskväll, sista lektionen för detta år hade jag idag, och det gick bra. Hade en bra lärare. I morgon klockan 05.15 kommer bussen och plockar upp mig utan för Scandic, och halv sju går flyget hemmåt. Tror det e klokt att gå och lägga sig i ganska hyfsad tid idag, så man inte för-sover sig. 
Det första jag ska göra när jag kommer hem är att gå och byta ut min mobil som under 70% av min tid här uppe inte fungerat som den ska. Har fått 2 nya simkort av tele2 sen i slutet av augusti och det fungerar ialla fall inte som det ska, det borde ju betyda att det e mobilen som det e fel på. Fråga tele2 tanten jag tala sist med om de inte kunde skicka ett mail som styrker att det e mobilen och inte deras nät som det e fel på som jag kunde visa upp för dem på elgiganten på Kungsgatan om de börjar hålla på och ska skylla ifrån sig, men det var hon inte så pigg på att göra. 
Nu ska jag försöka packa lite och sen kan man ju hoppas på att det e någon bra film som visas annars vet jag inte riktigt vad jag skall göra av den här kvällen... 

later
R.

Smått och gott...........

Sent igen, söndag har blivit måndag och måndagen börjar väldigt kall här uppe i Skellefteå. Vill minnas att jag såg att det stod -14 innan jag gick ut på min lilla kvällspromis. Ikväll var det inte mycket folk ute, sprang dock på en klasskompis som var på väg hem efter en spel kväll hos fitfy-fitfy tror jag.

Just det, e så jävla trött på Tele2 och Nokia telefoner för tillfället. Aldrig haft så mycket problem med min mobil sen jag flytta upp hit, först blir den snodd, sen får jag tillbaka den och beställer nytt simkort som nu en månad senare inte fungerar längre. och där i mellan så har det varit alla möjliga konstiga fel. Ett tag så fick jag 30 mess i timmen av mobilsvar som sa att det fanns ett olyssnat meddelande i min brevlåda som inte fanns. och när det skulle rättas till så stängdes min SMS-funktion av av en störd killen jag tala med av på deras kundservice. Så då fick jag ringa dem igen och så fram och tillbaka. Nu står det ialla fall att mitt SIM-kort inte är godkänt vilket betyder att jag inte har en aning hur jag ska kunna vakna i tid i morgon.. så det blir ju spännande.

Nu e det dags att hopp i säng och ladda batterierna för sista veckan.... 

lugn och fin då..
ciao
R.

Final friday

The fray spelar kanske sin mest kända låt på radion min, och ugglan börjar gäspa mycket, så man kanske ska bege sig ner till centrum för att plocka ut lite cash. Cash is king här i norrland, ialla fall på stundent"puben" .

Boka hemresan just, och precis som det var gjort så fick jag en förfrågan när jag kommer hem på msn, den 12  svara jag, 
-jaha på fredag då, var vad jag fick till svars. 
- nä den 12 sa jag. 
- ja men det är ju på fredag.

Då slog det mig att detta är sista fredagen detta år som jag e i Skellefteå. Konstigt det känns.. Inte varit hemma sen 28 augusti, det är lång tid....

Hur som helt så blir det en lugn fredag, skall spela lite biljard med mina nyfunna vänner och dricka en öl, blir nice..

Låten börjar ta slut.....

"He will admit to everything 
or he´ll say he´s just not the same 
and you´ll begin to wonder why you came........."


ses.

R.


Scroogetime.....

Hejsan...

Efter två dagar av regn så snöar det nu, stora flingor. såna där som man bara trodde existerade i disneys förtrollade värld. Men tydligen även i Skellefteå. Idag så brände vi av rollspelet i skolan, för oss gick det bra men jag var inge vidare och läraren höll sig lugn. Vill till och med minnas att hon bjöd på ett litet leende med, men till vad har jag ingen aning.

Kom och tänka på att det finns två sorters människor idag. De som somnar framför en film och de som inte gör det. Jag tillhör lätt den senare av dem. Spelar ingen roll hur trött jag än e, somna under en film finns bara inte. Sen finns det sorten som inte ens behöver vara trött för att somna. som min far till exempel. han e expert på att somna, 8 gånger av 10 så somnar han en stund och sen när han vaknar så ska man sitta och snabb berätta vad som har hänt så kan kan vara med i slutet, alltid samma visa. 

Men det är något som tydligen inte har med åldern att göra, utan det sitter i generna. Ett gott exempel på det är en jag känner som fått smeknamnet "sovarn". Personen i fråga har en tendens att somna in så fort en film börjar bli spännande... så kan det vara.. gäller att välja ut filmsällskapet sitt med omsorg, i alla fall om du vill titta tillsammans med någon längre en 30 min...

Bye bye..

R.



phone trubbel...

Tja-ba! 

Hård dag idag, börja dagen med att för-sova mig lite, skulle vara i skolan kl 10 och ta jobbet med de andra i teamet men kom fram endast en 30 min sent så det var okej. 
Men kom idag på varför jag hela tiden för-sover mig. Mitt mobil alarm ringer ju inte, sa de till de andra när jag kom fram. 
Vi gick igenom mina inställningar och efter lite om och men så hitta vi felet. Så mina för-sovar dagar skall nu vara över,skönt. Det är  jobbigt att alltid vakna 5 min innan man ska vara någonstans eller vakna av ett samtal där någon frågar vart man e och att vi börjar redovisningen om 10 min... 

öööö roomeservice på tv nu, det var typ kul 1997 dags för nått nytt... 

En sak som jag har funderat på sen snön kom och det har blivit lite kallt, e det att alla vuxna här tar på sig mössa halsduk och termobyxor när de e ute och går. Igår kväll så var jag ute på en liten promis för att få lite frisk luft. Hade på min en tröja och en väst med slitna jeans och ett par handskar, det var inte så kallt. Men de jag mötte var så påpälsade att man skulle kunna tro att det var 100 minus ute, konstigt...

Sen ett ännu större mysterium här är att vuxna cyklar. tycker det ser så töntigt ut. e man vuxen och ska någon stans så går man väl? eller tar bilen om man har någon. Man cyklar i alla fall inte. 

be cool stay in school. 

over and out.

R. 

Tirsdag som gubben sa...!

Idag e jag lack, eller var i alla fall, det har nu gått upp för mig att läraren som jag gav snälla kommentarer på feedbacken hon ville ha för att par dagar sen e helt slut i huvudet, och möjligen också lite civilt missanpassad.Försov mig lite idag och hann nästan exakt in i klassrummet just som redovisningen skulle börja. Jag öppnar dörren och tittar på henne och säger:
- ursäkta att jag e lite sen. 
hon bara tittar på mig och säger ingenting... 
En vanlig lärare skulle ju säga att det e lugnt sätt dig bara så vi kan börja.. men hon säger inget. och av det drar jag två slutsatser. Att hon antingen hatar mig väldigt mycket eller så uppfostrades hon av föräldrar som får Al och Peggy Bundy att se ut som änglar. E faktiskt inte säker på vilken av de två det kan vara, eller så e det så enkelt att hon e sjukt blyg och osäker. Med det menar jag att så länge hon får prata om det hon kan och känner sig bekväm med att diskutera så är allt bra, men så fort någon tilltalar henne som hon inte är beredd på så låser det sig för henne. samma sak hände efter lektionen då jag gick fram och skulle skriva på närvarolistan så fråga jag om det var okej även fast jag var 3 min sen.. men hon säger inget då tröttna jag och tog A4:at och en av hennes pennor och skrev under det.. 

På torsdag möts vi igen i ett rättegångsspel, ska bli kul hur det kommer att arta sig..... 

Då jävlar!!! 

lugn och fin..
R..


P.s såg att jag slog mitt rekord i "blåa" besökare igår! kul, ända dagen som jag inte hade skrivit nått nytt typ.... r.b


RSS 2.0